kerstactie: geld inzamelen voor telers in Kameroen

Brug tussen Afrikaanse teler en Europese klant

Moungo Foundation ondersteunt producenten in ontwikkelingslanden en slaat een brug tussen de teler en de Europese klant. In december organiseert de stichting een kerstactie om een heerlijke gezonde snack uit Kameroen te promoten en fondsen in te zamelen voor dit project.

Het project FAIR FRUIT
FAIR FRUIT is een snack van gedroogd fruit gemaakt door producenten in het hart van Afrika: Kameroen. FAIR FRUIT is opgezet als reactie op de onverantwoorde praktijken van multinationale bedrijven in ontwikkelingslanden. Ver weg van de reguleringen in Europa, maken veel van deze bedrijven zich schuldig aan landonteigening, uitbuiting, vervuiling en corruptie. Het fruit voor FAIR FRUIT wordt verbouwd door boeren die hun oorspronkelijke landbouwgrond hebben verloren aan een internationale bananenplantage. Op grote afstand van hun huis zijn ze opnieuw moeten beginnen om hun gezinnen te kunnen onderhouden. FAIR FRUIT wil een continue bron van inkomsten creëren voor deze producenten in Kameroen.Kerstactie: Boer zoekt klant!

Draag met uw school/bedrijf/vereniging uw steentje bij aan de ontwikkeling in Kameroen:
Wat? Verkoop van heerlijk gedroogd fruit
Waarom? Creëer een duurzame inkomstenbron voor producenten in Kameroen
Wanneer? December 2011

Hoe kunt u mee doen?

U of uw organisatie bestelt een bepaald aantal pakketten à EUR 15,00 van 10 zakjes FAIR FRUIT (mix van gedroogde ananas, papaja, mango, 40 gram per stuk). U en uw leden/werknemers/leerlingen verkopen deze zakjes voor EUR 1,50 per stuk aan vrienden en familie. Het resultaat? Een win-win situatie voor alle partijen: uw organisatie draagt een steentje bij aan de ontwikkeling in Kameroen, de kopers hebben een heerlijke snack en de producenten in Kameroen een hoopvolle toekomst!
Bent u enthousiast? Neem dan contact op met Brian Ngwobela, brianngwobela@hotmail.com. U kunt uw bestellingen doorgeven tot uiterlijk 5 December, 2011. Alvast bedankt namens de producenten in Kameroen!

Bron: Duurzaamnieuws.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.