Zeeland Seaports grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten

Kloosterboer verzekert zich van groot volume fruit uit Chili en Zuid-Afrika

Vlissingen mag zich tegenwoordig de grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten van Nederland noemen voor zowel import- als exportlading voor AGF producten. Dit is het resultaat van een contract dat Kloosterboer uit Vlissingen afgelopen week ondertekende met NYKCool. Door dit contract is Kloosterboer verzekerd van de aanvoer van alle conventionele (fruit-) producten uit Chili en Zuid-Afrika.Rederijen, zoals Star en Seatrade, waren al vaste klanten in Vlissingen en met de komst van NYKCool is de unieke positie als groente en fruit gespecialiseerde haven zeker gesteld voor de komende jaren. Zowel NYKCool als Seatrade gebruiken nu bijna exclusief Vlissingen voor al hun importstromen. Samen met de export van veelal Zeeuwse aardappelen en uien naar West-Afrika en Rusland zal het totale aantal conventioneel verscheepte paletten uitkomen op ca. 450.000 in 2012 (dit is gelijk aan ongeveer een half miljoen ton). Als logistiek dienstverlener verzorgt Kloosterboer naast de lossing en opslag van de goederen ook alle (douane)documentatie en transport naar de supermarkten/importeurs.

De strategie van zowel Zeeland Seaports als Kloosterboer is erop gericht om de concentratie van de behandeling van koel-/vriesschepen in Vlissingen te realiseren. Er is hiervoor geïnvesteerd in terminals, kades, kranen, mensen en infrastructuur.
Voor de ontvangst van fruit in koelcontainers heeft Kloosterboer de pijlen gericht op het aantrekken van shortsea- diensten vanuit die gebieden waar veel koel-/vrieslading vandaan komt. Door optimale binnenvaartverbindingen met Antwerpen en Rotterdam komen veel containers naar Vlissingen. Momenteel wordt een depotfunctie voor koelcontainers met diverse rederijen besproken. Een containerdepot bij Kloosterboer kan dan op effectieve wijze de lege koelcontainers herpositioneren.

Over Kloosterboer

Kloosterboer v.o.f. is een familiebedrijf met 85 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen die gespecialiseerd zijn in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistiek IT. De vestiging in Vlissingen heeft een opslagcapaciteit van 200.000 ton, waarvan ten minste 35.000 palletplaatsen geschikt zijn voor de opslag van verse producten. Er is een containerterminal met een beschikbaarheid van 3.000 TEU en 180 reefer plugs. Moderne IT technieken bieden een volledige traceerbaarheid en kwaliteitscontrole van de producten.

Over Zeeland Seaports N.V.

Zeeland Seaports is als Zeeuws havenbedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en de exploitatie van de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het havengebied ligt strategisch aan de monding van de Westerschelde. Het diepe vaarwater en het ontbreken van sluizen bij de zeehavens van Zeeland Seaports tekenen voor een uitstekende nautische toegankelijkheid. En dankzij een goed functionerend netwerk van (spoor)wegen, binnenvaartroutes en pijpleidingen kent Zeeland Seaports uitstekende verbindingen met het Europese achterland. Door deze strategische ligging, maar ook door de klantgerichtheid van het havenbedrijfsleven in dit gebied hebben de Zeeuwse havens zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot derde zeehaven van Nederland en sinds 1980 behoort het zelfs tot één van de snelst groeiende havengebieden van Europa.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.