2011 catastrofaal jaar voor Franse slatelers

Het jaar 2011 zal voor de Franse slatelers in het geheugen gegrift blijven staan als een catastrofaal jaar. "Het was een moeilijk seizoen", getuigt Philippe Lemaire, één van de aanwezigen op de dag van de sla in Wormhout. "De prijs daalde met 17% en ook daalden de volumes." “Dit slaseizoen was een catastrofaal jaar in prijs en rendement”, zegt ook Jean-Pierre Buisine.

Met 315 miljoen ton sla (het gemiddelde van 2008-2010) staat Frankrijk op de derde plaats wat betreft de Europese slaproductie. Spanje kent met 850 miljoen ton de grootste productie, gevolgd door Italië met 490 miljoen ton. Met uitzondering van Duitsland, hebben alle Europese landen een daling gezien van hun productie dit seizoen. De slaproductie in Europa is instabiel, alleen Italië kent een stabiele productie sinds 10 jaar. Ook heeft Frankrijk 3.500 ha verloren tussen 2008 en 2010.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.