Franse import stuk hoger

Perenexport in eerste 9 maanden van 2011 19% lager

In de eerste drie kwartalen van 2011 is 131 miljoen kilo Nederlandse peer geëxporteerd, 19% minder dan in 2010. In september en oktober is de perenexport wel aangetrokken en hoger uitgevallen dan vorig jaar. Vergeleken met 2010 is de uitvoer t/m september naar bijna alle belangrijke afzetlanden nog wel lager. Alleen de export naar Duitsland staat momenteel in de plus (+1%). De export van peer naar Rusland is de laatste twee maanden ook aangetrokken maar staat t/m september nog wel 30% in de min.

Import in Frankrijk

Frankrijk heeft in 2010 28% meer peren ingevoerd dan in 2009. De invoer uit België en Nederland (inclusief doorvoer) is fors gestegen. Ook uit Spanje, Portugal, Duitsland en Zuid-Afrika is meer peer ingevoerd. Uit Italië en Argentinië is de invoer gedaald. Zuid-Afrika heeft Argentinië in Frankrijk ingehaald als leverancier van het Zuidelijk Halfrond.

Nederland

In de meeste Nederlandse supermarkten lagen de prijzen voor Conference de laatste weken tussen € 0,95 en € 1,40 per kg. Bij prijsacties kan de prijs variëren van € 0,59 to € 0,99 per kg. In de afgelopen drie weken zijn er ook acties geweest met Doyenné du Comice en stoofperen. De actieprijzen van Doyenné lagen tussen € 0,69 en € 0,89 per kg, de stoofperen waren in de aanbieding voor € 0,86 tot € 0,99.

Bron: Marktbeeld Peer, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.