Vietnam: agf-export gaat 'noemenswaardig' stijgen


Vietnam – Volgens de Minister van Industrie en Handel zal de winst uit de Vietnamese AGF export naar verwachting noemenswaardig stijgen gedurende de laatste paar maanden van dit jaar. Dit heeft men te danken aan de wereldwijde natuurrampen. 

Het ministerie zei dat veel landen in Azië en Europa hard zijn getroffen door slechte weersomstandigheden waardoor de productie van AGF daalde terwijl de vraag steeg. 

Werknemers van de Vietnam National Vegetable, Fruit and Agriculture Product Corporation verwerken ramboetans om te exporteren. De AGF export leverde $515 miljoen op in de eerste 10 maanden van dit jaar. 

Dit verschil tussen vraag en aanbod heeft de prijzen zo erg verhoogd dat veel landen zich gedwongen zagen om hun import te vergroten waardoor de Vietnamese exporteurs de kans krijgen om te bloeien, aldus de minister. 

In toevoeging daarop voorspelde het ministerie dat de export naar de Verenigde Staten en Europa tot het einde van het jaar niet zullen worden aangetast door de wereldwijde recessie. 

Op het moment lijkt de Amerikaanse vraag te zijn verschoven naar meer tropische groenten- en fruitsoorten. 'Tropische groenten en fruit zoals Pitaya, kokosnoten en ananassen worden wereldwijd steeds geliefder. Daarnaast is de kwaliteit van de Vietnamese producten ook toegenomen.' zo stelde een van de aanwezige professionals. 'De regering heeft de telers geholpen om betere technieken toe te passen om zo meer competitieve producten te ontwikkelen.' 

'De export inkomsten zijn maandelijks gegroeid. Gedurende de eerste 10 maanden van het jaren heeft de AGF productie US$515 miljoen opgebracht, dat is een stijging van 40,6% in vergelijking met dezelfde periode afgelopen jaar.' 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.