Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
stijgende consumptie van 2005-2009; lichte daling 2010

Spanje: Brassica's echte wintergroenten

Sinds 2005 is de consumptie van brassica's in Spanje gestegen. Met name in de wintermaanden zijn de brassicagroenten populair. Zo bereikte de consumptie in januari de 12.4222 ton. Dat blijkt uit cijfers van Fepex. In juli en augustus ligt de consumptie aanzienlijk lager met een volume tussen de 4.600 en 5.600 ton.



In januari 2010 was de waarde van de brassica's met € 12.645.000 het hoogste, in juni met € 4.634.000 het laagste. Enrique Irondo van Syngenta Seeds uit Spanje heeft een simpele verklaring: "In de winter worden de brassica's geserveerd als een gerecht op zich. In de zomer geven de Spanjaarden hun voorkeur aan salades in plaats van bloemkool of broccoli.



Sinds 2005 is de consumptie van brassica met 23% gestegen van 74.000 ton in 2005 tot 91.000 ton in 2010. Echter in 2010 daalde de consumptie met 1% in vergelijking met een jaar eerder. De hoogste consumptie was 92.000 ton in 2009.

De waarde vertoont sinds 2005 eveneens een stijgende lijn, met een lichte daling in 2010 (95 miljoen euro).

Bron: Syngenta / Fepex
Publicatiedatum: