Biologische aardappelen veroveren Peruaanse supermarkt

De Peruaanse landbouwcoöperatie Coopain Cabana heeft recent een zeer lucratieve deal gesloten, die zowel haar leden als de coöperatie meer winst oplevert: in de schappen van één van de grootste super- en hypermarkt ketens in Peru, Plaza Veza, liggen sinds kort biologische aardappelen van het eigen Coopain Cabana merk. De aardappelboeren, die bij Coopain Cabana zijn aangesloten, krijgen nu bijna 25% meer voor hun aardappelen dan wanneer ze hun oogst op de lokale markt verkopen.De coöperatie, voluit Cooperativa Agroindustrial Cabana, werkt in het Cabana district, in het zuiden van Peru op zo'n 4000 meter hoogte. Coopain richt zich op de inzameling, afzet en verwerking van zowel biologische quinoa (een graansoort en uiterst voedzaam product) als biologische aardappelen. Zo koopt ze de aardappelen in grote voorraden in bij de boeren en verkoopt dit door aan andere partijen. Agriterra ondersteunt de club bij haar marketing en promotie activiteiten, bijvoorbeeld door advies rond ondernemingsplannen, marktonderzoek en financieringsmogelijkheden. Dat Coopain Cabana nu in staat is om onder eigen merk rechtstreeks aardappelen aan het grote Plaza VeZa te verkopen, mag als een groot succes beschouwd worden.

Plaza Veza:"Tot nu toe liggen de biologische aardappelen alleen nog in de Plaza vEZa-winkels in Arequipa, de tweede grootste stad van Peru. De plannen om de aardappelen ook in de supermarkten in de steden Tacna en Ica te verkopen, zijn in een vergevorderd stadium."

Bron: Agriterra


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.