Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vorder de te veel betaalde luchtvrachtkosten terug

In november 2010 heeft de Europese commissie aan luchtvaartmaatschappijen een boete opgelegd voor de illegaal gemaakte prijsafspraken voor luchtvracht. Deze kartelvorming is gepleegd op het gebied van security -en brandstoftoeslagen in de periode van 1 december 1999 tot 14 februari 2006. Als gevolg van die afspraken zijn de prijzen voor luchtvracht tijdens die periode kunstmatig hoog gehouden waardoor vele bedrijven schade hebben geleden. De door de Europese Commissie opgelegde boete komt echter niet ten goede aan deze gedupeerde partijen.

Wel kunt u zelf, als u in deze periode door de beboete luchtvaartmaatschappijen tuinbouwproducten heeft laten vervoeren, op grond van deze uitspraak terugbetaling van security- en brandstoftoeslagen terug vorderen (naar schatting ongeveer 10% van het totaal aan luchtvracht gespendeerde bedrag in die periode).

Twee advocatenkantoren, Omni Bridgeway en RWV advocaten (De Ruijter De Wildt & De Vroom), hebben een aanbod neergelegd om gedupeerde bedrijven hierin te ondersteunen. Bekijk het aanbod van Omni Bridgeway en RWV advocaten.

Bron: VGB
Publicatiedatum: