ook steeds vaker in Nederlandse supers te vinden

"Goede vraag naar kaki's"

Tholen - Het seizoen voor de Spaanse kaki's is halverwege. De afzet van het fruit loopt goed. Lisan van Kopen van 4 Fruit Company vertelt dat de beschikbaarheid wel kleiner is. "Het lijkt erop dat de Spanjaarden de prijzen proberen op te drijven, terwijl ze echt tevreden mogen zijn over wat er betaald wordt." Ze verwacht overigens wel dat de prijzen de komende tijd zullen stijgen, gezien de goede vraag naar het product.De markt begon dit seizoen met veel lagere prijzen dan vorig jaar, toen er weinig kaki's beschikbaar waren en de prijzen extreem hoog waren. "Dit seizoen zijn we iets eerder begonnen en meteen met flinkere volumes dan in de voorgaande jaren", legt ze uit. Door de grote aanvoer zijn de prijzen vervolgens behoorlijk gaan zakken, maar over het geheel gezien zijn de gemiddelde prijzen volgens haar niet slecht.

Dit seizoen is de productie wederom gegroeid en er zijn veel dikke maten beschikbaar. Niet alleen de productie maar ook de afzetkant groeit. "De oranje vrucht gaat veelal richting Rusland maar ook in Europa wordt de kaki populair", aldus Lisan. "Tevens zijn ze steeds vaker te vinden bij de Nederlandse supers."De importeur verwacht tot halverwege/eind december kaki's beschikbaar te hebben, afhankelijk van de ladingen en de kwaliteit van het fruit. "Het is even afwachten wat het weer gaat doen in Spanje maar we verwachten een mooie afloop van het seizoen."

Voor meer informatie:
Lisan van Koppen
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641908
info@4fruitcompany.nl
www.4fruitcompany.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.