Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2011 stabiel teeltseizoen

Italië nummer acht in aardbeienexport

De Italiaanse aardbeienteelt is in 2011 stabiel gebleven. Dit meldt CSO aan in haar laatste verslag over de uitbreiding van gespecialiseerde aardbeienteelt in Italië. De toename van het areaal is ongeveer 1%. 80% van de teelt is bedekt en de rest vindt plaats op de vollegrond.



Italië is één van de exporterende landen in de aardbeienmarkt en staat op nummer 8. De exportleider is Spanje (32% van de totale export), daarna komt de VS (19%), Mexico (11%), België (6%), Nederland (5%), Frankrijk (4%), Turkije (3%) en Italië (3%). Spanje exporteert ongeveer 220.000 ton aardbeien (70% van de productie). Afnemers van Spanje zijn vooral andere EU landen.

Italië exporteerde in 2010 slechts 17.600 ton aardbeien. Dit was 23% meer dan het slechte jaar 2009 maar 5% minder dan het gemiddelde van 2007-2009. Belangrijkste afnemers zijn Duitsland (43% van Italiaanse export), Oostenrijk (19%), Zwitserland (17%), Slovenië (7%), Hongarije en Groot-Brittannië (3%).

Italië importeert zelf ook aardbeien. Vorig jaar was dat een volume van 37.000 ton, 10% meer dan in 2009 en een record. Het grootste deel van deze importaardbeien komt uit Spanje.

CSO heeft nog niet alle cijfers van dit jaar binnen, maar de gemiddelde prijs lag dit t/m mei hoog: €1,88 per kg. De export tot op dat moment is met 3% gestegen.

Bron: CSO
Publicatiedatum: