Appels slechter voor tanden dan koolzuurhoudende drank

Tholen – Uit onderzoek door het Dental Institute van het Londens King’s College blijkt dat het eten van appels tot vier keer meer schade kan veroorzaken voor de tanden dan koolzuurhoudende dranken. Het onderzoeksteam onderzocht 1000 mannen en vrouwen om het verband tussen schade aan het glazuur en het dentine te vinden en vergeleek dit met wat ze aten en dronken.

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die appels aten 3,7 keer meer kans op schade aan het gebit hebben, terwijl degenen die een koolzuurhoudende drank hadden gedronken geen extra risico liepen. Ze ontdekten ook dat sommige appels meer dan vier theelepels suiker bevatten.

Onderzoeksleider professor David Bartlett zei: "Het gaat niet alleen over wat we eten, maar hoe we het eten”. Hij voegde eraan toe: "Artsen zeggen terecht dat het eten van appels goed is, maar als je ze langzaam eet kan de hoge zuurgraad schade doen aan je tanden. De drankjes die het meest geassocieerd worden met tandbederf, vooral cola, toonden geen verhoogd risico. "

De onderzoekers vonden ook dat wijn en bier het risico van tandheelkundige schade kan vergroten en dat vruchtensap meer schade aan het glazuur in de buurt van het tandvlees veroorzaakt. Voedingsdeskundige Glenys Jones suggereert dat mensen niet zouden moeten afzien van het eten van appels en het drinken van zure vruchtensappen, maar in plaats daarvan alternatieven zoeken voor het minimaliseren van de tandheelkundige schade.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.