Bijna 6,6 miljoen euro voor 34 projecten groenten en fruit

De groenten- en fruitsector stelt via het Productschap Tuinbouw bijna 6,6 miljoen euro beschikbaar voor 34 projecten. In 13 technische onderzoeken wordt 1,2 miljoen euro geïnvesteerd. Andere projecten zijn onder meer champignonpromotie, marktonderzoek en diverse projecten op het gebied van arbeid, kwaliteit en milieu.Voor het komende jaar kende de sectorcommissie Groenten en Fruit van het PT 1,3 miljoen euro toe aan het GroentenFruit Bureau (GFB). In het jaarplan over 2012 werkt het GFB aan diverse promotieactiviteiten om consumptie van groenten en fruit te stimuleren. Een belangrijk project hierin is de 2x2-campagne. Promotie maakt naar alle waarschijnlijkheid geen deel uit van het takenpakket van het nieuwe PT, zodat 2012 het laatste jaar is dat het GFB een exploitatiebijdrage krijgt via het PT.Voor het maximaliseren van informatie-uitwisseling tussen schakels in de AGF-keten krijgt Frug I Com in 2012 een bijdrage van 575.000 euro. Frug I Com ontwikkelt zich onder meer als kenniscentrum van en voor de sector, stimulator in gebruik van standaarden in ICT in AGF en supportdesk voor bedrijven in de Nederlandse Supply Chain.Naar de arbeidsmarktcampagne It’s Alive gaat 400.000 euro in 2012. De campagne richt zich op jongeren van 16 tot 24 jaar en wekt hun interesse voor de sector en het werken erin. Groen Werkt wekt de interesse voor de tuinbouw bij jongeren van 10 tot 14 jaar. Voor dit project is bijna 80.000 euro toegekend. Het jaarlijkse publieksevenement Kom in de Kas krijgt 130.000 euro in 2012. Voor alle drie de projecten geldt dat financiering uit de heffingsgelden van het PT na 2012 niet waarschijnlijk is, omdat ze dan buiten het kleinere takenpakket van het PT vallen. Dit geldt ook voor andere projecten, zoals de Stichting Innovatie Glastuinbouw (110.000 euro), het Platform Duurzame Glastuinbouw (ruim 63.500 euro) en de uitvoeringsorganisatie Integrale Milieu Taakstelling (ruim 9.000).In 2012 gaat 830.000 euro naar marktonderzoek. Marktinformatie draagt bij aan betere markt- en marketingactiviteiten. Via online dashboards zijn actuele gegevens direct opvraagbaar voor ondernemers. Bij het technische onderzoek volgde de sectorcommissie adviezen van ondernemers uit de Programma adviescommissies. Het betreft onder meer onderzoek naar tomatenverpakking uit tomatenblad, ontwikkeling van een oogstrobot voor paprika, verbetering uitgangsmateriaal voor aardbeien en fosfaatonderzoek bij Conference.

Het PT informeert ondernemers in de groenten- en fruitsector met een nieuwsbrief over de uitkomst van de commissievergadering. Een volledig besluitenoverzicht staat op de PT-site.

Voor meer informatie neemt u contact op met Geert Pinxterhuis, tel. 079 3470651 of e-mail g.pinxterhuis@tuinbouw.nl.

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.