Mexico steeds grotere afnemer

VS: meer vraag naar friet

Tholen - Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw heeft onlangs een rapport gepubliceerd en voorspelt daarin een stijging van 5% van de wereldwijde vraag naar diepgevroren aardappelproducten, en de uitvoer vanuit de VS zal dezelfde trend volgen.

Het rapport baseert die verwachting voor de Amerikaanse export van diepgevroren aardappelproducten voor het jaar 2011-2012 op een toenemende vraag uit Mexico en de Filippijnen. Een belangrijk onderdeel in de toenemende vraag in oktober was de oplossing van een tariefgeschil tussen de Verenigde Staten en Mexico, dat resulteerde in de afschaffing van een 20% invoertarief dat Mexico had opgelegd in maart 2009 voor bevroren friet uit de VS.

Volgens het verslag is de toenemende vraag op de wereldmarkten toe te schrijven aan de economische groei op de belangrijkste importmarkten, samen met de uitbreiding van fast food restaurants.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.