Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte teistert Braziliaanse sinaasappeloogst

Sinaasappeltelers in São Paulo hebben last van ernstige droogte. Dat rapporteerde de website Gazetadopovo.com.br. Telers in Votuporanga, in het noordwesten van São Paulo, hebben zich, door de slechte omstandigheden, genoodzaakt gezien hun boomgaarden te verlaten. Bij normale omstandigheden zou het fruit nu klaar zijn voor het oogsten, iets wat in andere delen van het land al begonnen is. Maar door de hoge temperaturen hebben veel bomen hun vruchten geaborteerd en de vruchten, die wel gegroeid zijn, zijn misvormd door watergebrek. Sinaasappelgaarden van meer dan 20 jaar oud waren grotendeels onproductief. Experts vrezen dat met de huidige klimaatsveranderingen de bomen Huanglongbing kunnen oplopen, één van de meest ernstige ziekten voor citrusvruchten.

Conab, een nationale leveringsbedrijf, gaf aan dat São Paulo’s boomgaardoppervlakte, van 620.000 hectare vorig jaar, naar 580.000 hectare is geslonken. Conab zei dat de afname toe te schrijven is aan de hoge onderhoudskosten van onproductieve boomgaarden en de betere opbrengst bij gewassen als suikerriet.

Bron: freshfruitportal

Publicatiedatum: