Polen: aardappelen- en groenteprijzen dalen met 66%

Volgens Fruit-Inform, een prijsvergelijker, zijn in Polen sinds begin november van dit jaar de prijzen van groenten en aardappelen met 66,6% gedaald ten opzichte van vorig jaar. De prijzen van witte kool en uien zijn het scherpst gedaald naar EURO 0,03-0,06/kg en EURO 0,03-0,07/kg. Dat is 5 keer minder dan november 2010. Aardappelprijzen zijn gedaald met 66%, wortelen zijn 1,5 keer gedaald en rode bietenprijzen zijn gehalveerd.

Op de vraag hoe deze prijsdaling de markt in Oekraïne zal beïnvloeden in het tweede deel van het seizoen zal op de achtste internationale conferentie “Fruit & Vegetables of Ukraine – 2011. New Exporter” een antwoord gezocht worden. De conferentie duurt van 30 november tot 2 december 2011. De derde conferentie dag (2 december) is geheel gewijd aan het internationale handelsforum waar 30 Oekraïense en Russische winkelketens en handelaren, onder anderen X5 Retail Group, Viktoriya, Tander, Auchan, Metro, ATB-Market, Kontinent, Karavan, Klass, Ukrainskiy Retail, Billa, Furshet, Velyka, Kyshenya, Varus, Fozzy Group.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.