British Potato 2011: 23 en 24 november

VK: Aardappelevenement verwacht recordaantallen

Het Britse evenement voor de aardappelindustrie, BP2011, verwacht een recordaantal bezoekers op 23 en 24 november. Het gratis evenement wordt gehouden in Harrogate, Yorkshire, en zal naar verwachting meer dan 6000 bezoekers trekken. De Schotse pootgoedteler Alistair Melrose noemt BP2011 ‘onmisbaar'. A.J. Allan van Seed Potatoes ziet het evenement als een unieke mogelijkheid om klanten en agronomen te ontmoeten. Allan: 'Iedereen die bij deze industrie betrokken is, gaat naar BP. Alle grote zaad-leveranciers zijn er, alle machines zijn er en het is ook een geweldige sociale gebeurtenis. Er is voortdurend iets interessants gaande, van handige seminars tot machine demonstraties.' Tijdens BP kan iedereen in de aardappelindustrie elkaar ontmoeten: consumenten, leveranciers en experts praten met elkaar over de laatste onderzoeken en ontwikkelingen in de industrie.

De pootgoed-industrie heeft recentelijk een export van 100,000 ton aangekondigd. 'De rigoureuze eisen, die aan ons pootgoed worden gesteld, zijn de reden dat het Britse pootgoed van zo'n hoge kwaliteit is,' zo zegt Mark Prentice, Potato Council hoofd van pootgoed en export. 'BP2011 biedt de telers de mogelijkheid om leveranciers te ontmoeten en de eisen voor het komend seizoen te bespreken.' 'Daarnaast gaat de Potato Council voor het eerst sinds 2001 een pootgoed tevredenheidsonderzoek afnemen. Alle heffing-betalers die pootgoed kopen, zouden dit onderzoek moeten invullen, zodat de industrie een duidelijk beeld heeft van de mogelijkheid van de telers om in de juiste soorten producten te voorzien en kwaliteit te leveren. 'Pootgoed vormt de basis voor de potentie van een gewas. Daardoor bepaalt de kwaliteit hiervan indirect de winst voor de industrie. Daarom is het heel belangrijk om feedback te krijgen zodat de juiste prioriteiten kunnen worden gesteld en er, waar nodig, ontwikkelingen kunnen worden doorgevoerd. Daarnaast is het pootgoed ook de grootste productie input. Dus we moeten zeker weten dat we naar vraag, kwaliteit en beschikbaarheid kunnen garanderen.'

De bijgewerkte soorten database is ook te zien bij de stand van de Potato Council en de telers worden aangeraden om de recente veranderingen onder de populaire variëteiten te komen onderzoeken. Duurzaamheid is een onderwerp dat de hele industrie bezighoudt. De leveranciersketen is op zoek om zowel de kosten als de koolstof-uitstoot terug te dringen. BP2011 focust op duurzaamheid door naar praktische oplossingen te kijken voor de zorgen van de klant aangaande koolstof-uitstoot, afvalstoffen, biodiversiteit, duurzame bronnen en watermanagement.'De meeste grote retailers en verwerkers zijn bezig met deze problemen en verzoeken hun leveranciers ook om aanpassingen te maken. We moeten ons er ook van bewust zijn dat hier op korte termijn waarschijnlijk wettelijke maatregelen voor komen,' zegt de directeur van Potato Council, dr. Rob Clayton. 'Er moet worden gekeken naar de middelen die worden gebruikt zodat men kan bepalen waar er kan worden bespaard.'
De Cool Farm Tool, die de hoeveelheid gassen die een kas gedurende het groeiproces produceert meet, zal te zien zijn op de stand van de Potato Council. Telers worden aangemoedigd om een afspraak te maken om hun gasuitstoot van de kassen tijdens het aardappel-productieproces te komen testen bij de Potato Council stand tijdens BP2011. Ook kunnen ze daar meedoen aan een prijsvraag, waarmee gratis toegang voor het World Potato Congress valt te winnen. Om een afspraak te maken moet u contact opnemen met Miya Kotecha: miya.kotecha@potato.ahdb.org.uk.Andere interessegebieden op BP2011 bevatten de marktinformatie, updates over de verschillende marketingcampagnes en technische seminars. BP2011 word georganiseerd door de Potato Council en gesponsord door Branston.

Bron: potatobusiness.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.