Zuid-Afrika maakt zich op voor lycheeseizoen

De Zuid-Afrikaanse telers en exporteurs van lychees maken zich op voor een nieuwe seizoen. De meeste lychees zijn beschikbaar in de week voor de feestdagen en zeer gewild in deze periode bij Europese importeurs.


South African 2 kg Litchi carton

De eerste zendingen zullen per luchtvracht worden aangevoerd eind november, begin december. Daarna volgen verschepingen over het water in de tweede of derde week december. Dit betekent een drukke tijd om het fruit voor de kerstdagen in de winkels te krijgen.

Vorig jaar exporteerde Zuid-Afrika 1.330.000 dozen (2kg), voornamelijk naar Europa. De voorspellingen voor dit jaar zijn goed, ondanks dat de productie ongeveer een week later van start gaat als vorig jaar.

Madagaskar is een grote concurrent van Zuid-Afrika. Het land heeft een grote productie, maar op logistiek gebied is het minder goed geregeld, waardoor het fruit fruit alleen per zeevracht wordt verzonden, net voor de feestdagen.

"Er is een goede planning nodig om het product, dat kort beschikbaar is, binnen afzienbare tijd op de markt te krijgen", laat Bernd Julicher, MD van AgriLink Fresh Produce Marketing weten. AgriLink exporteert al lychees sinds 1990 en voerde vorig jaar zo'n 100 000 dozen uit per luchtvracht, waarvan het grootste gedeelte naar Europa.


Pallets met lychees op de luchthaven van Johannesburg, klaar om gevlogen te worden.

Voor meer informatie:
Bernd Julicher
Agri Link
0027 11 390 2366
bernd@agrilink.co.za
www.intertrading.co.za
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.