Angélique Schmeinck verrast Horeca met Dutch Specials

Op 7 november inspireerde Angelique Schmeinck tijdens Gastronomie, chefs over de mogelijkheden met Dutch Specials. In de workshop Angelique’s smaakvrienden Dutch Specials gaf Angelique ideeën en adviezen. Speciale aandacht was er voor Frisee, Roodlof, tomaten en de echte eggplant, een aantal producten uit het Dutch Specials assortiment.

Ongekende verrassende mogelijkheden

Horeca is nog niet altijd bekend met de ongekende mogelijkheden van groenten en gezonde snacks. Tijdens de workshop lieten koks zich inspireren over de mogelijkheden van Dutch Specials groenten en gezonde snacks van eigen bodem. De chefs waren enthousiast en verrast over de ongekende mogelijkheden en de mooie producten.

Workshop Smaakvrienden Dutch Specials

Meesterkok Angélique Schmeinck, bekend van 24 Kitchen en haar boek Smaakvrienden, presenteerde de Smaakvrienden van Dutch Specials in de workshop op Gastronomie 2011. Een uur lang werd de Horeca geprikkeld over de mogelijkheden met deze opvallende producten.

Tot de verbeelding spreken

Een belangrijk advies van Angelique was: ‘zorg dat alle gerechten, die je bedenkt tot de verbeelding spreken’. Er werden diverse voorbeelden gegeven van groentedesserts met Dutch Specials. Desserts kunnen ook prima met Courgette Fleur, kleine tomaatjes, snackpaprika of de ronde aubergine.No waste

Angelique liet de bezoekers zien hoe Frisee zich leent om in zijn geheel te verbruiken, kortom no waste. Ook met Roodlof zijn veel meer mogelijkheden dan alleen als decoratie. De smaak is veel intenser dan die van witlof. Roodlof is ook zeer goed te gebruiken als ingrediënt in vele gerechten, zowel warm als koud. Foto’s en films zijn terug te zien op www.dutchspecials.nl

Dutch Specials

Nederlandse telers hebben zóveel meer te bieden! 'Dutch Specials’, is het collectieve concept van onderscheidende groenteproducten. Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei. Dutch Special producten zijn groenten waar de food professional zich mee kan onderscheiden.

Voor meer informatie: www.dutchspecials.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.