"Veel Israëlische aanbieders nadelig voor avocadomarkt"

Tholen - Op het moment zijn er Israëlische, Chileense en Spaanse avocado's op de markt. De groene variëteiten komen uit Spanje en Israël en de Hass avocado’s worden geëxporteerd uit Spanje en Chili. Volgens een handelaar loopt het op de avocadomarkt goed, maar hij meldt dat de situatie door het wegvallen van Agrexco een stuk minder voorspelbaar is dan vorig jaar.
 
Spanje
De Spaanse avocado's zijn tot volgend jaar maart/april op de markt. "De Spaanse Bacon zijn nu van de markt en nu bieden we het ras Fuerte."

Chili
De handelaar vertelt dat het Chileense seizoen later is begonnen door het koude weer. "Velen vragen naar Hass-avocado's maar er is bijna geen verschil met de groene. "De Hass-avocado's liggen op een hoog prijsniveau. Voor de goede maten is dat zo'n 10/11 euro en voor incourante maten wordt nog 8/9 euro betaald."

Israël
"De handel is net overgestapt op Israëlische Ettinger en dat loopt wel goed", vertelt de importeur. Na de Ettinger, eind december, komt het ras Pinkerton binnen en deze zullen beschikbaar zijn tot maart. Volgens de handelaar verloopt de avocado-export vanuit Israël op het moment rommelig. "Agrexco is daar natuurlijk weggevallen en daardoor zijn er veel andere aanbieders, die nu hun producten op de markt brengen. Telers doen dat zelf of het gaat vanuit een kleinere coöperatie. Vaak hebben ze wel een probleem met het verschepen. Deze ontwikkeling is nadelig voor de markt, vroeger verliep het met meer regelmaat en vastere prijzen. Nu blijven de prijzen schommelen en wordt er niet meer gedoseerd aangeleverd. Dat is gevaarlijk voor de prijzen. Ik ben benieuwd hoe dat verder gaat verlopen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.