Italiaans persimmonseizoen in volle gang

Herfst is de tijd van de persimmon. Oude en nieuwe variëteiten arriveren in winkels en supermarkten. Het persimmonsseizoen van het Italiaanse bedrijf Agrintesa is begonnen en is in volle gang. De coöperatie Agrintesa is verantwoordelijk voor 16% van de totale groenten en fruitoogst uit de regio Emilia Romagna.
 


De klassieke persimmon, het ras Tipo, is één van de specialiteiten van Agrintesa.

In de laatst 10 jaren heeft Agrintesa geïnvesteerd in het verwerken, verpakken en vermarkten van de persimmon.Naast de 5.000 ton van de klassieke persimmon is ook de Spaanse variëteit Rojo Brillante erg populair. Ook deze worden vermarkt door Agrintesa. De persimmons van Agrintesa worden geteeld in de gehele regio Emilia-Romagna. Vanaf het begin van oktober tot en met de eerste week van december wordt de Tipo persimmon voornamelijk verkocht op de Italiaanse markt. Lagere volumes zijn bestemd voor Zwitserland en Duitsland. De meest gebruikte merken zijn Alegra, Argrintesa, Paf en Valfrutta. De Rojo persimmon is ook bestemd voor de binnenlandse en internationale markten. Deze worden verkocht van begin november tot einde december.

Volgens een woordvoerder van Agrintesa worden hun persimmon geplaatst in het hogere marktsegment en ontvangen ze goede prijzen voor de producten. 'We hebben verschillende soorten verpakkingen en de producten worden op rijpheid en grootte gesorteerd. Wij zijn de specialisten van deze vrucht."

Voor meer informatie:
Agrintesa
Via G. Galilei, 15
Faenza (RA)
Tel.: +39 (0)546 619111
Fax: +39 (0)546 621270
Email: moretti.cristian@agrintesa.com
Web: www.agrintesa.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.