Kou vertraagt Zuid-Afrikaanse tafel druivenoogst

Tholen - Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen start dit jaar trager dan normaal door de lage avond- nachttemperaturen. Volgens SATI zal de oogst in de noordelijke provincies en Orange River twee weken later zijn en respectievelijk beginnen in week 45 en 46.
De oogst bij Oliphant River zal naar verwachting in week 48 starten, bij Berg River in week 50 en bij Hex River Valley rond week 52.

De koude avonden zijn de hoofdreden voor de vertraging, maar dit zal geen effect hebben op de productie. Early Sweet© en Prime zullen de eerste rassen zijn die worden geoogst.In de noordelijke provincie is al met de oogst van de vroege witte rassen begonnen. Het is nog te vroeg om de kwaliteit van de rode en zwarte druivenrassen te beoordelen. De kwaliteit en de maat van de bessen van de witte druiven die nu geoogst worden is excellent.

Pitloze gekleurde van Orange River worden geoogst vanaf week 43 en gaan door tot week 45. De oogst van vroege witte rassen bij Olifants River zal in week 44 beginnen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.