Aviko sluit meerjarig contract met Frigo

Aardappelverwerker Aviko uit Steenderen heeft met Frigo ’s Heerenberg, logistiek dienstverlener voor de opslag als transport van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen, een meerjarig contract afgesloten voor de opslag van diepgevroren producten. Een eerste proef van drie maanden is naar tevredenheid verlopen. Volgens Meindert Visser, manager demand & supply and project bij Aviko, is het aantal transportkilometers tussen de distributiecentra en de productielocaties van Aviko sterk afgenomen.

Het vrieshuis van Frigo in ’s Heerenberg heeft een capaciteit van 32.000 palletplaatsen. Een gedeelte daarvan is voortaan gereserveerd voor Aviko, dat in ’s Heerenberg bij een temperatuur van -20°C tot -30°C onder andere diepgevroren patat en aardappelschijfjes opslaat.

Volgens manager purchasing Frank Ronkes heeft Aviko voor Frigo gekozen omdat het bedrijf ‘in het kader van een optimalisatieslag aangaande de externe distributiecentra primair op zoek was naar een vrieshuis binnen een straal van 50 kilometer van Steenderen’. "Dat leidde tot een herallocatie. Frigo bood ons daarbij de ruimte en de service."

Frigo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven