Italiaanse tomaten bron Salmonella-uitbraak Denemarken

Italiaanse tomaten hebben in Denemarken met 'grote waarschijnlijkheid' dit najaar voor een salmonella-uitbraak gezorgd, waarbij 40 mensen ziek zijn geworden. Dat meldt de voedsel- en warenautoriteit (Fødevarestyrelsen) aan de hand van het laboratoriumonderzoek van het Statens Serum Institut (SSI). Het ging om Datterino-tomaten, kleine tomaten met een langwerpige vorm, die in de handel waren gebracht door grootgrutter Rema1000. Het was volgens de voedselveiligheidsautoriteit de eerste keer dat tomaten in Denemarken een salmonella-uitbraak hebben veroorzaakt.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.