Prei-export schommelt per week

In week 34 t/m week 37 (22 augustus t/m 18 september) varieerde de wekelijkse export van prei tussen 275 en 350 ton. Dat kwam vooral door schommelingen in de uitvoer naar Duitsland, de belangrijkste exportbestemming van Nederlandse prei. De export naar Zweden, de tweede exportmarkt voor prei dit jaar, is in augustus en begin september altijd erg laag omdat er dan weinig behoefte is aan importprei. De uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk neemt in die periode ook wel wat af maar blijft beter op peil dan de export naar Zweden.

Wisselend prijsbeeld bij Duitse supermarkten

Bij Edeka en Kaufland is er in de periode week 40 t/m 43 ( 3 t/m 30 oktober) sprake van een dalende lijn in de preiprijzen. Het prijspeil bij Kaufland ligt wel duidelijk hoger dan bij Edeka. Bij Rewe en Lidl zit er geen duidelijke lijn in de preiprijzen. Bij Lidl dalen de prijzen in week 40 t/m 42 en stijgen vervolgens flink in week 43. Bij Rewe gaan de prijzen afwisselend omhoog en omlaag. Op de Duitse groothandelsmarkten zit er een duidelijk dalende lijn in het prijsverloop in de periode week 33 t/m 43.

Stabiele prijs bij Aldi

Bij de Nederlandse supermarkten is in de periode week 40 t/m 42 bij C1000 en Plus sprake van een dalende lijn in de prijs van prei. Bij de Aldi bleef de prijs stabiel, bij Albert Heijn daalde de prijs in week 41 om in week 42 weer te stijgen. In week 42, 43 en 44 zijn er vijf landelijke prijsacties met prei geweest, waarbij de kiloprijzen varieerden van € 0,58 in week 42 tot € 0,99 in week 43.

Bron: Marktbeeld Prei, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.