7 tot 14 november

Week van de Conference peer

Maandag 7 november start de Week van de Conference Peer. De gehele week vinden promotionele activiteiten plaats rondom Neerlands lekkerste peer. Conference peer is een typisch Nederlandse peer. De oogst was dit jaar opvallend goed. De superieure smaak en kwaliteit zijn met name te danken aan het warme voorjaar.

Met een officiële ‘Spinning Conference’ startte afgelopen zaterdag de promotie voor 2011. Ruim 30 spinners van Max Health Club in Den Haag, waaronder telers en medewerkers van GroentenFruit Bureau ‘fietsten’ voor hun persoonlijke gezondheid en de conference peer, waarmee Max Health Club de nieuwe trend van ‘Fruitspinning’ (sporten en fruitconsumptie) een concreet gezicht geeft. Onder de noemer ‘zo zoet, zo goed’ is er dagelijks aandacht voor de Conference peer rondom het RTL-4 Weer op TV , maar ook met promotie op internet en vanaf komende maandag 7 november de week van de Conference peer.


 
Peren behoren tot een van de oudste en meest geliefde fruitsoorten ter wereld en werden al 500 jaar voor Christus geteeld. De conference peer is een smakelijke en handzame peer. De lange nek en de typisch groen-gele kleur met bruine spikkels maken ‘m voor iedereen herkenbaar. Het gematigde kustklimaat van Nederland biedt de ideale omstandigheden voor de teelt van conference peren. Vandaar ook dat de Nederlandse perenteelt voor een belangrijk deel bestaat uit conference peren. De peer is lang houdbaar en kan zowel knapperig als zoetsappig gegeten worden.

Wat is jouw smaak?

Conference peren zijn jaarrond verkrijgbaar en perfect zowel ongekookt als nagerecht of als snack te eten. De van oorsprong Engelse handpeer wordt al ruim 100 jaar in Nederland geteeld; hét bewijs dat het hier om een heel lekker stuk fruit gaat. Een conference peer neemt de tijd om te rijpen. In april staan de perenbomen volop in bloei opdat in augustus en september de eerste nieuwe peren geoogst kunnen worden. De smakelijke zachtheid en de typisch groen-gele kleur heeft de Conference peer te danken aan het milde Nederlandse (zee)klimaat.Tips

De peer is sappig en daardoor erg smaakvol. Een peer hoort in de winkel stevig aan te voelen en er gaaf uit te zien. Je kunt de peer knapperig eten of net wat rijper; wat je zelf het lekkerst vindt. Eenmaal in de fruitschaal kun je bepalen of je de peer met een stevige bite wilt, of juist zachtzoet: door de peer naast het steeltje licht in te drukken kun je voelen of de peer zacht is.Veert de peer mee dan zul je een zachte peer eten. Een conference peer is 100% met smaak geteeld en is naast belangrijke stoffen als vitamine C en Kalium rijk aan vezels. De peer kan het best gegeten worden met schil! Zie voor meer informatie over de peer op www.conference-peer.nl

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse norm '2 ons groenten en 2 keer fruit.
www.groentenfruitbureau.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.