goed voor ogen en prostaat

Pompoen: vol vezels, vitamines en mineralen

In het sprookje van Assepoester wordt de pompoen omgetoverd tot een koets. Maar deze typische herfstgroente is zoveel meer dan een potentieel vervoermiddel. Pompoen is namelijk ontzettend lekker en vooral ook heel gezond. Voor je ogen bijvoorbeeld, maar ook voor de prostaat.

Als groenten zijn pompoenen in Nederland nog niet zo lang bekend, de meeste mensen gebruiken pompoenen vooral als decoratie. Dat de pompoen heerlijk en ook nog eens ontzettend gezond is, begint langzaam door te dringen. De vrucht heeft een lage energetische waarde (weinig calorieën), maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E.

Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien. Een tekort aan deze vitamine kan namelijk leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht.

Pompoenpitten

Ook de pompoenpitten zijn erg gezond. De pitten komen we tegenwoordig vaak in brood tegen, maar ze zijn ook los verkrijgbaar of in pompoenpittenolie. Daarnaast worden pompoenpitten vaak verwerkt in voedingssupplementen voor een gezonde blaas- of prostaatfunctie. Dit is niet zonder reden: pompoenpitten versterken namelijk de blaas en prostaat.

Bron: Gezondheidsnet.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.