Toenemende vraag naar verpakte peren komt goed uit

VS: Grote oogst, kleine peren

Tholen – Met de nadering van Thanksgiving verwachten de perentelers en afzetorganisaties in de Amerikaanse staat Washington grotere volumes van een goede kwaliteit te kunnen leveren. De rassen Anjou en Red Anjou worden toegevoegd aan het huidige sortiment Bartlett, Boscs en andere rassen.Volgens een woordvoerder van een grote verlader is de vraag met de feestdagen in november erg groot en dat komt zeer gelegen. Er is namelijk sprake van een grote oogst, maar de peren zijn gemiddeld een maatje kleiner dan andere jaren. De markt is vrijwel leeg wat de afzet bevordert en de prijzen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar. De vruchtkwaliteit van de peren is door het goede groeiseizoen van uitzonderlijke kwaliteit, beter dan vorig jaar toen de peren erg veel schilverruwing hadden door het koude en natte voorjaar.

De verkoop van rassen zoals Anjou en Bartlett stijgt doorgaans met 20% wanneer ze deel uitmaken van een groter sortiment in de schappen. Verder is de vraag naar peren in 3- en 4-ponds tassen door de recessie erg groot en dat komt goed uit omdat een iets kleinere maat perfect past bij deze verpakking. Promoties zullen worden gericht op kleinere vruchten en voor de export geven veel buitenlandse afnemers ook de voorkeur aan kleinere vruchten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.