tijdens nationale Fooddag 2011

CBL introduceert nieuwe site over werken in de super

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten in Nederland, lanceert tijdens de Nationale Fooddag 2011 de vernieuwde website www.supermarkt.nl. De website promoot en informeert over het werken in de supermarkt. Ook medewerkers, die met een CBL opleiding willen werken aan een carrière in de supermarkt, kunnen op de site terecht. Daarnaast draagt de site bij aan de scholing van de medewerkers met diverse online trainingen.

De CBL Nationale Fooddag 2011 staat in het teken van ondernemerschap in de supermarktbranche. Na de opening van de dag door Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum) gaat Patricia Hoogstraaten (directeur Vakcentrum) in op het succes van ondernemerschap in de branche. "Duidelijk is dat een zelfstandige ondernemer het verschil kan maken. Een goede opleiding is hierbij essentieel. Zichtbaar zal dit ook zijn bij het bezoek aan een viertal topondernemers tijdens de Nationale Fooddag," aldus Patricia Hoogstraaten, directeur van het Vakcentrum.

Ook voor jonge mensen die het zelfstandig ondernemerschap ambiëren zijn er volop kansen. Met de CBL opleidingen en speciale ondernemersopleidingen kunnen ondernemers op jonge leeftijd starten en 20 tot soms wel 30 jaar lang hun passie voor food uitbaten in een eigen winkel. "Ondernemerschap in de supermarktbranche kan niet zonder een HBO-opleiding. Het CBL heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in haar HBO convenanten en erkent nu ook 2-jarige HBO-opleidingen voor Associate Degree. Dit is een uitstekende kweekvijver voor de Bachelor-opleiding die nodig is om supermarktondernemer te kunnen worden," aldus Jules van Well, hoofd Medewerkers en Veiligheid van het CBL.

De website www.supermarkt.nl van het CBL voorziet in een grote behoefte om supermarktmedewerkers voor te bereiden op hun werk in de supermarkt. Op de nieuwe site halen nieuwe medewerkers hun CBL-certificaat waarmee zij hun eerste instructie krijgen. Jules van Well: "Zonder training vooraf kun je niet aan de slag in de supermarkt. Het is verantwoordelijk werk en supermarkten vragen nieuwe medewerkers om deze verantwoordelijkheid serieus te nemen".

Op de homepage van supermarkt.nl staat een teller van behaalde certificaten via de site. De teller is begonnen op 1 januari 2011 en staat na 10 maanden op ruim 32.000 CBL-certificaten. Daarbij gaat het onder meer om instructie voor kassamedewerkers over de leeftijdsregels rond de verantwoorde verkoop van alcohol en tabak, veiligheid en de CBL-hyginecode. Door te registreren of medewerkers hun certificaten hebben behaald voor de diverse disciplines, wordt de deskundigheid van de supermarktmedewerkers gewaarborgd. E-learning neemt een flinke vlucht in de supermarktbranche. Voordat je kunt starten met het werken in de supermarkt is een aantal basale opleidingen noodzakelijk. Via supermarkt.nl kan iedereen zien waar en wanneer men zijn certificaat wil halen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.