Waarschuwing: exploderende reefer containers

Honderden containers wereldwijd zijn in quarantaine gezet na berichten over geëxplodeerde compressors en spontane branden die al minstens drie mensen het leven heeft gekost. De alarmbellen zijn gaan rinkelen toen Maersk op 18 oktober World Shipping Council’s Safe Transport of Containers Working Group informeerde over drie gevallen waarbij koelunits explodeerden zonder enige aanleiding. Hoewel de precieze oorzaken van de explosies nog onbekend zijn, heeft Maersk naar buiten gebracht dat alle drie de betrokkenen koelunits in Vietnam gasreparaties hebben gekregen eind maart en eind april. Het Deense bedrijf adviseert bedrijven die soortgelijke reparaties hebben ontvangen in Vietnam waakzaam te zijn en de desbetreffende containers te laten onderzoeken.

Dokwerkers in de Californische haven Oakland weigeren te werken met schepen bij de TraPac en SSA Marine terminals. Ze zijn bezorgd dat de gekoelde containers zouden kunnen exploderen. Maritieme autoriteiten rapporteren dat drie reefers zijn geëxplodeerd of brand hebben veroorzaakt waarbij twee fatale slachtoffers zijn gevallen; een in Vietnam en een in Brazilië.

Onderzoekers stellen dat containers van onder andere Carrier, Daikin, Thermo King en Star Cool mogelijk dezelfde problemen hebben. Het gaat volgens hen waarschijnlijk om ongeschikt gas voor de koeling, waardoor er een chemische reactie ontstaat als het in contact komt met R134a, olie of lucht. Als onderdeel van de quarantaine, heeft Mearsk aangeraden om de containers te ontkoppelen en op te slaan op afgeschermde locaties van mensen, verkeer of gestapelde containers. Carrier adviseerde haar klanten om zo snel mogelijk een policy op te stellen voor het in quarantaine zetten van containers. Tevens hebben zij aangeraden om geen werk meer te verrichten op de containers totdat er meer bekend is. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.