Australië: grote oogst, goedkope mango's

Australië – Consumenten krijgen een gigantisch mango-aanbod met de grote oogst in die de prijzen voor tropisch fruit behoorlijk naar beneden weet te drukken. 

Quentin Parker van verpakker Kununurra vertelt dat het gunstige seizoen er voor zorgde dat de mangobedrijven in Kimberley werden overspoeld met fruit. Parker: 'Ik heb een leverancier die vorig jaar 4.000 kartons produceerde, dit jaar zijn dat er 27.000.

Tot nu toe heeft Parker al 80.000 trays verpakt, en hij verwacht er nog 40.000 te moeten doen.

Een andere handelaar zegt dat de grote oogst en de goede leveringen goed nieuws betekenden voor de consument. 'Momenteel is er een gigantische hoeveelheid mango's op de markt. Daardoor krijgt de consument in de winkel een hele redelijke prijs. Deze week zijn er aanbiedingen van twee mango's voor $5, dat is een hele goede prijs.' Hij vertelt dat de mango's worden verhandelt voor $18 per tray voor tweedeklas fruit en $35 per tray voor eersteklas fruit. 

Volgens een andere handelaar daalt de prijs van de vruchten ontzettend omdat veel van de vruchten van slechte kwaliteit zijn. De kwaliteitsvruchten worden met een redelijke prijs voor $30 of meer per tray verkocht, maar veel van de vruchten voldoen niet aan de eisen van de grote consumenten. Daardoor dalen de prijzen soms wel tot $10 per tray, het zijn gewoon geen goede vruchten. 

De prijzen zullen niet veel verder zakken omdat de telers er dan amper winst op kunnen maken. 'Als ze niet meer dan $18 per schaal krijgen, dan zullen ze moeten gaan stoppen met plukken.'

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.