Birma importeert uien om prijsstijging te voorkomen

NEW DELHI, India – Door hevige overstromingen in het Pakokku district in Birma zullen er misschien uien geïmporteerd moeten worden om te voorkomen dat de prijzen stijgen, zegt de MOPA (Myanmar Onion Producers Association). 

Het Pakokku district, dat vanaf eind oktober te kampen heeft met zware regenval, is een van de hoofdproducenten van uien in het land. Er wordt geschat dat wel 25% van de uienvelden in Pakokku, maar ook andere districten zoals Myittha, door de regen aangetast zijn. 

Khin Han, informatie officier van de MOPA zei dat ze gaan proberen de aangetaste velden te redden. Volgende week gaan ze de velden bekijken. Het Mandalay district produceert de grootste hoeveelheid uien in Birma. Op 7.083 hectare landbouwgrond worden uien verbouwd tijdens het regenseizoen. Tijdens het winterseizoen 250.000 hectare. 

De normale prijs van uien is tussen de 0,65 en 1,12 euro per viss (1,6 kilo). Toen werd er nog geëxporteerd naar Thailand, India en China. In 2009 schoten de exportprijzen omhoog naar 1,67 euro per viss en werd er geïmporteerd uit India.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.