Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doe nu mee met inkoop elektriciteit

Frugi Venta leden kunnen meedoen aan een collectief inkoopcontract voor elektriciteit. Momenteel maken meer dan 100 leden gebruik van deze mogelijkheid. Alle deelnemers aan de inkoopcombinatie elektriciteit is in oktober 2011 de mogelijkheid geboden hun leveringsovereenkomst met ENECO Business te verlengen. Frugi Venta continueert de samenwerking met ENECO Business vanwege de scherpe marge-afspraken en goede serviceverlening. Als u nog niet deelneemt, kunt u nu instappen.

De tarieven op de elektriciteitsmarkt vertonen een neerwaartse trend. Het piektarief schommelt momenteel voor 2012 rond 6,7 cent per kWh en het daltarief rond 4,7 eurocent per kWh. Voor 2013 liggen de tarieven een stuk lager op de Endex namelijk rond 6,4 eurocent per kWh voor het piektarief en 4,5 eurocent per kWh rond het daltarief. Voor 2012 en 2013 kunt u uw energie op twee verschillende manieren inkopen:

Optie 1. De komende weken (november 2011) zal Frugi Venta in overleg met onze energieadviseur Hellemans Consultancy het optimale inkoopmoment bepalen. Dan wordt het volume voor 2012 en 2013 gespreid ingekocht op 2 tot 4 verschillende inkoopmomenten. Uw prijs voor 2012 en 2013 is het gemiddelde van deze inkoopmomenten. Hiermee spreidt u het risico van prijsfluctuaties.

Optie 2. Indien u een inkoopvolume heeft van meer dan 1 mln kWh per jaar, kunt u éénmalig per jaar zelf beslissen over uw inkoopmoment voor 2012 en 2013. Hellemans Consultancy is bereid om u hierbij van advies te dienen of van actuele prijsinformatie te voorzien. Voor 2012 dient u dit inkoopmoment uiterlijk vóór 10 december te bepalen. Indien u verzuimt om tijdig in te kopen, zal ENECO automatisch het tarief voor 2012 op 15 december voor u vastleggen.

Tijdig opzeggen

Het is van groot belang, dat u uw huidige elektriciteitsleverancier tijdig opzegt als u besluit via Frugi Venta deel te nemen. Sommige energiebedrijven hanteren een opzegtermijn van een half jaar. Indien u uw handtekening heeft gezet onder het deelnameformulier van Frugi Venta, is tussentijds uitstappen gedurende de looptijd van het contract niet meer mogelijk.

Nadere informatie

Voor algemene vragen of voor een deelnameformulier kunt u contact opnemen met Leo Welschen van Frugi Venta, 070 33 55 010 of [email protected].
Voor inhoudelijke vragen over deelname kunt u terecht bij onze adviseurs van Hellemans consultancy: de heer J. van den Elshout [email protected] of mevrouw M. Guliker: [email protected] De contactpersoon bij ENECO Business is: Marco Sterk, te bereiken via tel. 088-895 34 76.
Publicatiedatum: