Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verschuiving van offline- naar online-aankopen

Steeds meer winkels failliet

Het aantal failliete detailhandelsbedrijven is in oktober flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl heeft gepubliceerd. In totaal gingen de afgelopen maand 82 winkels bankroet. Dat is een stijging met ruim 40 procent ten opzichte van september. Ten opzichte van oktober 2010 bedroeg de groei zelfs 64 procent. In de eerste tien maanden van 2011 gingen 611 winkels failliet tegen 576 in de overeenkomstige periode vorig jaar.

E-commerce

Dalende consumentenbestedingen als gevolg van de aanhoudende economische onzekerheid spelen de detailhandel parten. ‘Het consumentenvertrouwen staat op een dieptepunt en de werkloosheid groeit volgend jaar naar verwachting tot 6 procent. Dat raakt deze sector hard’, aldus Stef Bais. Hij is als econoom verbonden aan het Economisch Bureau van ING dat al eerder dit jaar zwaar weer voorspelde voor de detailhandel. Vooral winkels in duurzame en luxe goederen als televisies, meubels, kleding en elektronica krijgen het moeilijk, verwacht ING.

Ook de toenemende populariteit van e-commerce raakt de traditionele detailhandel. In plaats van offline doen steeds meer consumenten hun aankopen online. Aanvankelijk waren vooral reizen, boeken, cd’s en dvd’s op internet in trek, inmiddels geldt dit ook voor elektronica, kleding en voor schoenen. Volgens faillissementsdossier daalde het totale aantal faillissementen in de periode januari tot en met oktober ruim 3 procent tot 8243.

Bron: Faillissementsdossier.nl
Publicatiedatum: