Nicolas Stevens, Herwi:

"Herfst is een goede periode voor witloofmarkt"

Tholen - "De witloofmarkt verloopt naar tevredenheid", vertelt Nicolas Stevens van Herwi. "Dat is meestal zo rond deze tijd van het jaar. Als de herfst is aangebroken, dan stijgt de vraag naar witloof. Wat voor weer het ook is, de komende maanden is de beste periode in deze markt.

"We zitten nu in de omschakelingsperiode van oude naar nieuwe pennen en er is op het moment wat minder productie. Dit zorgt ook weer voor hogere prijzen. Als je het vergelijkt met de zomerperiode: toen ontvingen we zo'n 70 tot 80 cent per kilo en op dit moment liggen de prijzen tussen 1,20 en 1,50. Dat is een heel verschil," constateert de handelaar tevreden.Nicolas verwacht dat de mooie periode aanhoudt tot begin januari. "Eigenlijk willen we dit doortrekken naar februari/maart, dan is ook de productie het hoogst. Herwi biedt verschillende merken en geeft aan dat de verpakkingswensen per klant verschillend zijn. "Vaak willen klanten hun eigen merk voeren, dus worden ze hier op vraag verpakt."Herwi is een onderdeel van de Belgische groep Ruris. Witloof is het belangrijkste product. Naast het volledige assortiment van groenten, zijn ook appelen en peren een belangrijk onderdeel in het bedrijf. De grootste afnemers zijn België, de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland en Italië. De afzet van witloof in de verschillende landen verloopt verschillend. "In Italië is de vraag bijvoorbeeld vrij stabiel. Dat is niet in dezelfde mate als Zwitserland waar ze het product al jaren kennen."

Voor meer informatie:
Nicolaas Stevens
Herwi
Leuvensesteenweg 22 B3
B-1910 Kampenhout - België
T +32 16 65 15 61
F +32 16 65 16 01
Website

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.