Kunsttong test continu de smaak van tomaten


Denemarken – Datgene dat er voor zorgt dat iets 'goed' smaakt, wordt veroorzaakt door een complex psychisch en fysiologisch proces waardoor het maken van kunstmatige proevers of accurate wetenschappelijke modellen, erg moeilijk is. Onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen hebben nu echter de 'magnetische tong' ontwikkeld. Hierdoor kunnen bedrijven de smaak van ingeblikte tomaten gedurende het inblikproces monitoren en verbeteren. 

Door gebruik te maken van magnetische resonantie spectroscopie, zijn de onderzoekers in staat om hoeveelheden en types suikers en aminozuren in achttien verschillende monsters van tomaten te onderscheiden. Dezelfde monsters werden ook geproefd door professionele menselijke proevers die de tomaten een waardering gaven op basis van verschillende criteria waaronder smaak, uiterlijk en textuur. Door de kwantitatieve en kwalitatieve bevindingen van de menselijke proevers vervolgens te correleren met de resultaten van de spectroscopie, waren de onderzoekers in staat om hun kunstmatige smaaktechniek te kalibreren en zo verschillende kenmerken zoals bitterheid, zoetheid, zuurheid, zoutheid en zelfs textuur en dichtheid te herkennen. Het is de bedoeling dat een systeem zoals dit, kan worden geïmplementeerd in het inblikproces in de fabriek. Hierdoor kan het product dan continu worden afgesteld en verbeterd voor een optimale smaak.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.