Logis Dienstverlening, procesoptimalisatie is geen luxe meer

Logis Dienstverlening is een jong en ervaren bedrijf op het gebied van dienstverlening aan de agribusiness, foodsector en logistiek. De dienstverlening richt zich op het verbeteren van alle logistieke processen bij bedrijven binnen deze sectoren.

In de dagelijkse praktijk zijn er bij veel ondernemingen verbeteringen te realiseren. Helaas raken deze verbeteringen vaak onderbelicht bij de kernactiviteiten van de onderneming en blijven daardoor op de plank liggen.

Verbeteringen in de organisatie die blijven liggen of een niet optimaal afgesteld proces kunnen gezien worden als verspillingen. Zo kunnen de volgende verspillingen zich voordoen: onnodige transporten, verkeerde voorraadniveaus, niet goed op elkaar afgestemde bedrijfsprocessen met als gevolg dat er te vroeg, te laat, te veel of te weinig geproduceerd wordt.

Veel van deze ongewenste verspillingen zijn vaak te voorkomen door de processen goed in kaart te brengen en vervolgens op elkaar af te stemmen. Bij uitvoeren van de verbeteringen kunnen we onder andere denken aan de volgende trajecten: efficiëntere werkprocessen, verbetering van voorraadbeheer, opstellen van goede prognoses en planningen van productie en gerelateerde werkzaamheden.

Bij verbeterprojecten is het ook van groot belang dat de resultaten direct en praktisch toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Belangrijk in de benadering van een project is ook een goede meting van de procesresultaten, vooral de niet financiële kengetallen vormen een basis voor de verdere uitwerking van de verbeteringen. Logis Dienstverlening kan u daarbij ondersteunen en begeleiden. Ieder project zal worden uitgevoerd als maatwerk volgens vaste en in de praktijk bewezen structuren.

De procesoptimalisaties worden in fasen gerealiseerd volgens het volgende stappenplan: analyse van de huidige situatie, schrijven van het plan van aanpak, het implementeren van de verbetering of oplossing, evaluatie gevolgd door een eventuele bijsturing. Door een goede optimalisatie van alle processen wordt ook voordeel behaald bij het bereiken van de marketing- en kwaliteitsdoelstellingen en het bedrijfsresultaat.

Graag willen wij u ondersteunen en begeleiden bij het tot stand brengen van de optimalisatie van uw logistieke processen. Onze kennis en ervaring kan worden ingezet op basis van tijdelijke projecten als ook op basis van interim management voor een langere periode.

Meer informatie over onze dienstverlening vindt u op www.logis-dienstverlening.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.