Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe sensor spoort salmonella direct op

Gemalen kalkoen, verse papaja’s en alfalfa kiemgroenten: drie recente bronnen van Salmonella besmettingen in de VS. En dat alleen al in 2011. Maar er gloort hoop aan de horizon dankzij een nieuwe biosensor met nanotechnologie ontwikkelt aan de Universiteit van Pennsylvania en Alabama. De sensor zou besmet eten kunnen onderscheppen voordat het de markt opgaat. Het onderzoek ziet er veelbelovend uit. 

Carbon nanotubes, waar de sensoren van gemaakt zijn, zijn materialen die bekend staan om hun unieke atomische structuur. Daardoor hebben ze bijzondere elektronische, mechanisch en fysieke eigenschappen. In combinatie met antilichamen kunnen carbon nanotubes mogelijk een breed scala aan nieuwe en bruikbare functies op zich nemen. Alles van borstkankeronderzoek tot het genoemde salmonella project.
Het doel van het onderzoek is een nanosensor creëren, die reageert op de specifieke chemische samenstelling van antilichamen voor salmonella en op die manier de volksgezondheid verbetert.

Publicatiedatum: