Gemalen kalkoen, verse papaja’s en alfalfa kiemgroenten: drie recente bronnen van Salmonella besmettingen in de VS. En dat alleen al in 2011. Maar er gloort hoop aan de horizon dankzij een nieuwe biosensor met nanotechnologie ontwikkelt aan de Universiteit van Pennsylvania en Alabama. De sensor zou besmet eten kunnen onderscheppen voordat het de markt opgaat. Het onderzoek ziet er veelbelovend uit.
Carbon nanotubes, waar de sensoren van gemaakt zijn, zijn materialen die bekend staan om hun unieke atomische structuur. Daardoor hebben ze bijzondere elektronische, mechanisch en fysieke eigenschappen. In combinatie met antilichamen kunnen carbon nanotubes mogelijk een breed scala aan nieuwe en bruikbare functies op zich nemen. Alles van borstkankeronderzoek tot het genoemde salmonella project.
Het doel van het onderzoek is een nanosensor creëren, die reageert op de specifieke chemische samenstelling van antilichamen voor salmonella en op die manier de volksgezondheid verbetert.


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Wereldwijd aardbeien van Nederlandse bodem
- "40 uienkisten kwijt, wie heeft ze gezien? Beloning van 25 euro per kist"
- "Perenmarkt heeft zich nooit volledig van de oorlog in Oekraïne hersteld"
- Fotoreportage Hamburgse groothandelsmarkt: Opleving na twee jaar pandemie
- Nieuwe algemeen directeur voor Koninklijke Vezet