Staatssecretaris Bleker:

"Bedrijfsleven onmisbaar bij ontwikkelingssamenwerking"

Het kabinet trekt de komende 5 jaar €275 miljoen uit voor bedrijven die via een publiek private samenwerking aan de slag willen om bij te dragen aan de verbetering van de voedselzekerheid of het watermanagement in ontwikkelingslanden. De met ontwikkelingsgeld betaalde regelingen moeten bijdragen aan de zelfredzaamheid van ontwikkelingslanden. Dat maakte staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken bekend tijdens de conferentie ‘Ontwikkelingssamenwerking in bedrijf' van Buitenlandse Zaken, EL&I en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

‘Mondiale problemen als klimaat, voedselschaarste en financiële stabiliteit schreeuwen om mondiale oplossingen. Overheden kunnen die problemen niet alleen oplossen. Het bedrijfsleven is een van de onmisbare partners in ontwikkelingssamenwerking’, zei Knapen in zijn openingstoespraak. Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie benadrukte tijdens de conferentie dat de resultaten van publiek-private samenwerking stapstenen zijn naar een duurzame lange termijnrelatie. ‘Ondernemen in ontwikkelingslanden is kwestie van lange adem. Maar het loont in brede zin; voor de ontwikkelingslanden en voor ons’, aldus Bleker.

Lees hier het volledige bericht van het Ministerie van Buitenlandse ZakenPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven