Zuid-Afrikaanse vrucht vol vitaminen

Nieuw superfruit: Boabab

In de afgelopen tijd zijn al aardig wat groenten- en fruitsoorten bestempeld als supervoedsel. Er wordt nu weer een nieuwe fruitsoort aan het lijstje toegevoegd: de boabab.

De boabab groeit in heel Zuid-Afrika maar wordt vooral geëxporteerd vanuit Malawi. Het fruit heeft een yoghurtachtige smaak, een kruising tussen vanille, grapefruit en peer. De vrucht is wit en poederachtig en rijk aan antioxidanten. Boabab bevat zes maal zoveel vitamine C als sinaasappels en twee keer zoveel calcium als melk. Kortom: een bron van vitaminen, mineralen en vezels. In Afrika worden er zelfs medicijnen van gemaakt.

Een woordvoerder van PhytoTrade Afrika geeft aan dat de boabab klaar is om wereldwijd aan de consument bekend gemaakt te worden. PhytoTrade Afrika is de non-profit organisatie die landelijke telers uit heel Zuid-Afrika vertegenwoordigt.

Bron: Supermarketguru.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.