Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel van Vogel AGF:

"Bloemkool gaat momenteel vlot weg"



Tholen - "De bloemkool gaat vlot weg momenteel", vertelt Robert Vogel van Vogel AGF uit Zwaagdijk. Volgens de vollegrondsgroentenspecialist van de Best Fresh Group geldt deze marktsituatie sinds een dag of tien, maar was de markt daarvoor maar matig gesteld. "Het seizoen begon heel goed, maar vervolgens zijn de prijzen twee à drie maanden lang heel slecht geweest, dus de gemiddeldes zullen niet om te juichen zijn."



De prijzen voor de 'zessen' en 'achten' liggen momenteel op een niveau rond de 60 tot 65 cent. Volgens Robert is het Hollandse aanbod op dit moment niet zo heel groot, maar zal er nog de hele maand november voldoende Hollandse bloemkool beschikbaar zijn. De bloemkoolexport bestaat vooral uit de kleinere maten, richting de Zwitserse en Scandinavische markt. Ook de bloemkoolproducties in Frankrijk liggen op een redelijk niveau.



Voor meer informatie:
Robert Vogel
Vogel AGF
Groothandelsmarkt 17
1681 NN Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-565060
www.vogelagf.nl