Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense bedrijven brengen wilde Maquibes aan de man

Hoewel de Maquibes in Europa geen herkenning oproept, wordt deze al eeuwen als medicijn gebruikt op het zuid-Chileense eiland Chiloé. Na onderzoek blijken de bessen de hoogste ORAC (Oxygen Radical Absobance Capacity) van alle bekende bessen te hebben. Dit betekent dat de Maquibes kan bijdragen aan gezond gewichtsverlies, versterking van het immuunsysteem en het tegengaan van infecties. De bes is ook een natuurlijk ontgiftingsmiddel dat vrije radicalen bestrijdt. Vrije radicalen kunnen kanker veroorzaken en versnellen het verouderingsproces. De hoge ORAC-waarden van acaibessen, granaatappels en bosbessen was al langer bekend. De ORAC van de Maquibes is echter ongeëvenaard, namelijk twee keer zo hoog als de acaibes, drie keer zo hoog als de granaatappel en vijf keer zo hoog als de bosbes.



Britt Lewis – een Amerikaan die in Ancud, Chili, woont – is begonnen met de internationale markt te veroveren. Zijn bedrijf, Isla Natura verkoopt op dit moment gedroogde Maqui in poedervorm (voor in bijvoorbeeld yoghurt) en wil in de toekomst ook capsules gaan produceren. Tot nu toe word het product alleen verkocht via Amazon en twee kleine winkels in de VS.
Publicatiedatum: