in bedrijfsrestaurant
Vooral vrouwen eten fruit tijdens lunch
Het onderzoek keek naar de prijs-kwaliteitverhouding van de gezonde lunch in het bedrijfsrestaurant. Aan het onderzoek hebben bijna 400 mensen meegedaan die geregeld gebruik maken van het bedrijfsrestaurant.
Tussen mannen en vrouwen bestaan een aantal opvallende verschillen. Ook op het gebied van gezond lunchen. Voor mannen zijn bijvoorbeeld gebakken vis (15% versus 6%) en een warme maaltijd (8% versus 2%) ingrediënten van een gezonde lunch. Vrouwen noemen vaker dan mannen bruin brood (98% versus 86%), salade (71% versus 57%) en hartig beleg (72% versus 45%). Mannen zijn daarnaast bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23% van de mannelijke bezoekers van bedrijfsrestaurants is een gezonde lunchprijs van 4 tot 6 euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10%.
Andere uitkomsten uit het onderzoek:
45% van de vrouwelijke werknemers maakt een lunchwandeling versus 23% van de mannen.
Vrouwen nemen meer fruit (30%) en salade (31%) dan mannen (18% en 14%) bij de lunch.
54% van de werknemers is tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding in het bedrijfsrestaurant. - 77% van de werknemers luncht regelmatig tot dagelijks in het bedrijfsrestaurant.
9 op de 10 werknemers is tevreden over de mogelijkheden om een gezonde lunch te bestellen.
De gezonde lunch Top-5 bestaat uit: bruin brood, fruit, salades, hartig beleg en melk.
Bron: Veneca
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector: