Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laser voor versere agf

Fruitsap, brood en nog veel meer producten worden met beschermende gassen verpakt om een langere houdbaarheid te bereiken. Er is op dit moment nog geen manier om te controleren of de verpakking goed dicht zit. Onderzoekers in Atomic Physics en Packaging Logistics hebben een laser ontwikkeld die dit probleem mogelijk op zou kunnen lossen. De laser meet de hoeveelheid gas binnen in de verpakking en kan de hoeveelheid blijven controleren, waardoor veranderingen te meten zijn. Het plan wordt nog rendabel gemaakt, voor het de markt bereikt. Het bedrijf Gasporox wil de technologie commercieel maken. De technologie komt in de lente uit.



De technologie werkt als volgt, de beschermende atmosfeer binnen de verpakking bestaat uit koolstofdioxide of stikstof, maar weinig of geen zuurstof. Zonder zuurstof wordt de bacteriegroei vertraagd. Door de laser de verpakking in te sturen en te kijken het licht dat weerkaatst kan er gekeken worden of de verhoudingen goed zijn.
Publicatiedatum: