OM vordert één miljoen euro van uienbedrijf Top Onions

Het Openbaar Ministerie vordert één miljoen euro terug van uienbedrijf Top uit 's-Gravenpolder. Het bedrijf wordt verweten in 2005 en 2006 schadelijke afvalstoffen in de bodem te hebben gebracht. Het ging over het uitrijden van uiensap op gronden van zeven boeren. Dat was in strijd met milieuwetgeving. 

Volgens het OM heeft TOP op een goedkope manier geprobeerd van afvalstoffen af te komen. Het voordeel dat daarmee volgens justitie is behaald - één miljoen euro - wil het OM terugvorderen, bleek donderdag tijdens de zitting. Daarnaast eist het OM geldboetes voor de verdachten van TOP, omdat met afleveringsbewijzen gesjoemeld zou zijn. Voor de twee verantwoordelijken van het uienbedrijf gaat om in totaal 5000 euro. Op het transportbedrijf vordert het OM 25.000 euro. 

Voor de zeven boeren die het uiensap hadden afgenomen, vroeg het OM ontslag van rechtsvervolging, omdat het gebruik van uiensap als meststof indertijd weliswaar strafbaar was, maar sinds december vorig jaar wordt toegestaan. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.