Gimv verkoopt participatie in De Groot Fresh Group

Gimv verkoopt zijn participatie in De Groot Fresh Group terug aan de familie De Groot. Zo komt het bedrijf na een belangrijke transitiefase volledig in handen van de broers Ben & William de Groot. We kunnen spreken van een voorbeeld van een zeer geslaagde successie. De Groot Fresh Group (www.degrootfreshgroup.nl), met de hoofdvestiging in Hedel (Nederland), is een internationale onderneming actief op het gebied van import, distributie en export van groenten en fruit. Naast de traditionele handel en gekoelde opslag beschikt De Groot Fresh Group over ultramoderne computergestuurde bananenrijpkamers, volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen en een eigen transportonderneming.
 
William, Marius en Ben de Groot

Gimv nam in 2005 een meerderheidsbelang in de Groot Fresh Group. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid van een puur familiebedrijf naar een meer professionele internationale organisatie met 200 werknemers en een omzet van bijna 200 miljoen EUR in 2010. Dankzij een diversificatie van de activiteiten zijn ze erin geslaagd om hun markpositie in Europa te versterken en zich te profileren als een belangrijke speler op gebied van het rijpen van bananen.

Ben de Groot, CEO van de Groot Fresh Group, kijkt met volle tevredenheid terug op de jaren van samenwerking met Gimv: “Mede door haar betrokkenheid en de open en constructieve wijze van communiceren is er veel geleerd en geoptimaliseerd. De passie voor het zelfstandig ondernemen heeft bij mij en mijn broer uiteindelijk de doorslag gegeven om zelf richting te willen geven aan de toekomst.”
Ivo Vincente, Head Buyouts & Growth Nederland, over deze transactie: “Ik heb grote bewondering voor de visie en het ondernemerschap van het management van De Groot Fresh Group. Onze uitstekende en bovenal prettige samenwerking heeft haar vruchten afgeworpen..” De verkoop van De Groot Fresh Group heeft een licht positieve impact op het laatste gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 30 juni 2011. Over de gehele looptijd van de investering betekent dit een return die hoger is dan het historische gemiddelde van Gimv. Er worden geen verdere financiële
details over deze transactie bekend gemaakt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.