"smaak zachter dan volwassen gember"

Babygember telen in de VS

Als je kijkt naar het gewas die Bill en India Cox telen dan is het niet direct duidelijk wat het precies is. Er zijn geen vruchten zichtbaar tussen de explosie van groene stengels. Het lijkt alsof ze riet verbouwen op hun land in Powhatan County, Va.

Wat ze verbouwen, is babygember. De wortels zullen niet volwassen worden en de herkenbare beige huid krijgen, die gember gewoonlijk heeft. Ook ontwikkelt het niet van die vezelstructuur. Baby gember is wittig, wat zacht en soepel en heeft roze onontwikkelde blaadjes. Baby gember is qua smaak ook een stuk zachter dan volwassen gember.De groeiperiode van babygember is van maart tot oktober en het kweken van de plantjes is niet erg gemakkelijk. Het gewas heeft erg veel tijd nodig om te groeien (wat op een teeltbedrijf erg onhandig is) en heeft ook erg veel water en een temperatuur tussen de 10 en 32 graden Celsius nodig. Heinz Thomet, eigenaar van Next Step Produce, een organische teler in Charles Country, begon vijf jaar geleden met het verbouwen van baby gember en vind het geen gemakkelijk gewas.

Bill, 64, en India,59, Cox zijn net uitdaging van babygember aangegaan. Verder verbouwen ze ook tomaten, bonen en wortelen. Omdat het weer in Virginia niet altijd mee werkt, de zomers zijn te warm en de winters te koud, hebben de twee zich aan moeten passen. Ze laten de gemberplantjes opkomen in hun kelder en planten ze na de winter pas buiten. In April hebben ze de plantjes weer overgezet naar een kas, wat goed ging tot in juli de temperatuur toch te hoog werd. Zoals de meeste beginners hebben de Coxen een aantal trucjes te laat geleerd. Toch is het dit jaar aardig gegaan, mede omdat het weer meeviel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.