"In 2006 al 34 hectare grond aangekocht, nu eindelijk vergunning"

Kaaij Group gaat bouwen in Dinteloord

Tholen - Zes weken geleden is de goedkeuring van de bank er gekomen. Cor en Dirk van der Kaaij van de Kaaij Group gaan de komende jaren 30 hectare invullen met kassen, met optie op nog 20 hectare. Dat is bijna een derde van het totale glastuinbouwareaal tussen Dinteloord en Stampersgat. Overigens was 34 hectare grond hiervan 5 jaar geleden al door de Kaaij-brothers aangekocht.De keuze was Wieringermeer of Dinteloord. Achteraf hadden we daar eerder kunnen beginnen. Het had allemaal wat sneller mogen gaan”, legt Dirk van der Kaaij uit. “We hadden de grond aangekocht. Anderen denken dat je in de huidige tuinbouwsituatie niet bij moet bouwen, maar wij vinden dat als je cijfers goed zijn en er markt is voor je product, dat je ook moet kunnen groeien. De planning lag er vijf jaar geleden al.”


Plattegrond. Linksonder in het vak 2012/2013/2014 is de locatie van de Kaaij Group. Op 2015 is een optie genomen

Dirk was gisteren zelf aanwezig bij een presentatie voor gemeentebestuurders, tuinders en dorpsraden. Zij werden door TOM en Suiker Unie rondgeleid door de kassen van het eerste bedrijf dat zich op het AFC heeft gevestigd en bij de biovergistingsinstallatie, die over een maand door prins Willem-Alexander wordt geopend. Een beter moment om de microfoon te grijpen kon Van der Kaaij zich niet wensen. "Blij dat het eindelijk rond gekomen is, we wilden hier al zo lang een teeltlocatie."Wel vroeg de gewiekste teler in de euforie nadrukkelijk om wisselgeld. "Als jullie nou volgend jaar de rotonde aangelegd hebben, dan kunnen wij direct gaan bouwen."Die garanties kon Janmaat niet afgeven. Het spreekt voor zich dat wij de infrastructuur zo snel mogelijk gereed willen hebben. Maar eerder dan in 2013 krijgen we het vergunningtraject niet doorlopen." Volgens Van der Kaaij kan dat wel een tandje sneller. "De provincie zal gewoon even op zeer korte termijn die beslissing moeten nemen!"

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.