Uitvoer naar Duitsland blijft achterlopen

Duitsland: forse daling consumptie saladegroenten

Door de uitbraak van de EHEC-bacterie eind mei at de Duitse consument in juni weinig saladegroenten. Het vertrouwen van de consument in vooral komkommer, tomaat en sla was ten onrechte ver te zoeken. De consumentenaankoop van komkommer lag ruim 40 procent onder die van 2010, terwijl ook de aankoop van tomaat een kwart terugviel. In juli lag de huishoudelijke aankoop nog steeds niet op een normaal niveau, terwijl de gekochte hoeveelheid van komkommer (+6%), tomaat (+3%) en sla (+5%) in augustus hoger was dan in 2010.


Uitvoer naar Duitsland blijft achterlopen

De uitvoer naar Duitsland is voor een groot deel hersteld van de sterke daling tijdens het hoogtepunt van de EHEC-crisis, maar valt nog wel iedere week lager uit dan het gemiddelde in de periode 2008 – 2010. Er zijn dus nog problemen met de uitvoer naar onze belangrijkste afzetmarkt. Hierbij spelen naast de EHEC-affaire ook andere factoren een rol, zoals het slechte zomerweer, dat ongunstig was voor de verkoop van saladegroenten.

Bron: Marktbeeld saladegroenten Duitsland, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.