Asda verlaagt prijzen van 3.000 producten

De supermarkt Asda gaat verder met de prijzenoorlog die woedt tussen de vier grootste supermarktketens in Groot-Brittannië. De prijzen van 3.000 producten worden flink verlaagd. Ook geeft de supermarkt een kortingsbon van 5 Pond (ongeveer 5,5 euro) aan elke klant die meer dan 40 Pond (ongeveer 45 euro) uitgeeft. Concurrenten Tesco en Sainsbury’s zijn ook met acties gekomen afgelopen week. Dit is niet Asda’s eerste actie dit jaar. Eerder garandeerde de supermarkt dat haar prijzen 10 procent lager waren als die van haar concurrenten.

Asda, die onderdeel is van de gigant Wal-mart, verlaagde de prijs van onder anderen brood, boter, cornflakes, wc-papier en fruit. De prijs van bananen was omgerekend 59 cent. Tesco heeft iets vergelijkbaars gedaan afgelopen maand, maar de verkoopcijfers van Tesco waren afgelopen kwartaal het slechtst in twintig jaar. De top vier supermarkten (inclusief Morrisons) lijken echter alle vier niet op te kunnen tegen hun goedkopere concurrenten zoals de Aldi en de Lidl. Aldi, Lidl en Iceland maken allen vooruitgang en dringen de andere supermarkten, die steeds verder stagneren, aan de kant.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.