Pitahaya stijgt in populariteit
Naast de rode variant met wit vruchtvlees zijn er ook pitahaya met een gele schil en wit vruchtvlees, en een rode schil en rood vruchtvlees. De schil is overigens niet eetbaar. De pitahaya uit Vietnam heeft donkerrood vruchtvlees en is bezaaid met kleine zwarte pitjes. "De smaak van de rode pitahaya is minder zoet van smaak dan van de gele variant", laat Patrick weten." Het maakt volgens hem hierbij niet uit of het vruchtvlees rood of wit gekleurd is.
Een rode pitahaya wordt rijp geplukt en rijpt niet meer na het oogsten. Patrick vertelt dat de vrucht kort houdbaar is. "Om zwarte vlekken door de kou te voorkomen, is het zaak de pitahaya zo kort mogelijk in de groentelade van de koelkast te bewaren." De vrucht bevat overigens een stof die zeer laxerend kan werken. Hij adviseert dan ook geen grote hoeveelheden van de lekkere zoete vrucht te eten. Het vruchtvlees wordt zo of verwerkt in salades gegeten. Daarnaast wordt de pitahaya vaak gebruikt als decoratieve garnering.
Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Bud Holland BV
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-535354
[email protected]
www.bud.nl