Pitahaya stijgt in populariteit

Tholen - De pitahaya behoort tot de familie van de cactusvruchten. Bud Holland heeft de exoot bijna jaarrond beschikbaar uit de productielanden Colombia, Ecuador, Vietnam en Israël. "Momenteel hebben we gevlogen rode pitahaya/dragonfruit uit Vietnam", aldus Patrick Stoffels van Bud Holland. Hij vertelt dat het product veelal naar horeca en speciaalzaken gaat. "We zien wel een stijgende lijn in populariteit."

Naast de rode variant met wit vruchtvlees zijn er ook pitahaya met een gele schil en wit vruchtvlees, en een rode schil en rood vruchtvlees. De schil is overigens niet eetbaar. De pitahaya uit Vietnam heeft donkerrood vruchtvlees en is bezaaid met kleine zwarte pitjes. "De smaak van de rode pitahaya is minder zoet van smaak dan van de gele variant", laat Patrick weten." Het maakt volgens hem hierbij niet uit of het vruchtvlees rood of wit gekleurd is.Een rode pitahaya wordt rijp geplukt en rijpt niet meer na het oogsten. Patrick vertelt dat de vrucht kort houdbaar is. "Om zwarte vlekken door de kou te voorkomen, is het zaak de pitahaya zo kort mogelijk in de groentelade van de koelkast te bewaren." De vrucht bevat overigens een stof die zeer laxerend kan werken. Hij adviseert dan ook geen grote hoeveelheden van de lekkere zoete vrucht te eten. Het vruchtvlees wordt zo of verwerkt in salades gegeten. Daarnaast wordt de pitahaya vaak gebruikt als decoratieve garnering.

Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Bud Holland BV
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-535354
p.stoffels@bud.nl
www.bud.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.